Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinterpaj på äggbotten

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Här används en äggbotten istället för en klassisk vetemjöl- och smörpajdeg. Det höjer proteinvärdet och sänker GI-värdet. Dessutom är den här vegetariska rätten underbart välkryddad och har en fin konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smält 1 msk smör i en pajform i ugnen. Vispa ihop ägg med 1 dl vatten i en bunke. När smöret smält, häll äggblandningen i formen och grädda i 10 minuter. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 250°. Grovhacka portabellosvamp, grovriv zucchini och hacka lök. Fräs svampen på hög värme i 4 minuter i en stekpanna. Tillsätt zucchinin och löken med 1 msk smör i pannan och fräs på medelhög värme i 5 minuter till.
  3. Kärna ur och finhacka chili. Grovhacka mandel. Blanda svampfräset med chilin, mandeln, pressad vitlök, turkisk yoghurt, spiskummin, paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Fördela fyllningen på äggbottnen och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 10 minuter.
  4. Skala och grovriv morot, halvera körsbärstomater och blanda i en salladsskål. Ringla över olivolja, äppelcidervinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Servera pajen med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.