Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vintertårta med kokos

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Läcker och vacker trevåningstårta som räcker till hela släkten! Givetvis kan denna tårta serveras året runt. Fyll gärna bottnarna dagen innan servering så att de kan dra till sig lite. Toppingen lägger du på samma dag som tårtan ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Häll ner mjölken i det smälta smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggblandningen. Tillsätt smör- och mjölkblandningen. Häll smeten i tre formar, 10, 18 och 24 cm i diameter. Försök att placera ut formarna så att alla får plats på samma galler (om du inte har varmluftsugn, då kan de stå på olika nivåer).
  3. Grädda bottnarna längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt bottnarna svalna. Jämna till bottnarna, speciellt ovansidan som kan bli lite ojämn. ett tips kan vara att vända på bottnarna så att nedsidan blir uppsida.
  4. Vaniljkräm: Blanda marsanpulver, mjölk och socker och koka krämen enligt anvisningarna på paketet. Låt krämen svalna. Vispa grädden hårt och blanda ner den i vaniljkrämen.
  5. Hallonfyllning: Mosa hallonen och blanda dem med sockret. Tillsätt eventuellt någon likör.
  6. Topping: Blanda ihop créme fraiche, socker och kokos och låt blandningen svälla i kylen i ca 30 minuter. Vispa grädden och blanda ner den och essensen i kokosblandningen.
  7. Montering: Dela varje botten i tre delar, du har nu totalt nio bottnar. Lägg en av de tre stora bottnarna på ett tårtfat och bred på marsankrämen, lägg på en botten. I nästa lager breder du på hallonblandningen. Fortsätt så tills du lagt på alla bottnar. Täck den fyllda tårtan med topping och garnera med granatäppelkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.