Saftig mörk chokladkaka täckt med len vit chokladtryffel
Instruktioner
- Ungsvärme 200 °
Smält blockchokladen och smör tillsammans över vattenbad. Ta från värmen. Låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
- Rör försiktigt ner smör chokladblandningen och vetemjölet blandat med vaniljsockret i smeten. Vänd i nötterna. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 12-15 min. Låt svalna.
- Vit cholkladtryffel:
Koka upp grädde. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i den heta grädden. Låt den svalna och tjockna lite. Bred tryffelkrämen över kakan. låt stelna i kylen, gärna över natten.
- Garnering:
Smält chokladen över vattenbad. Doppa valnötter till hälften i chokladen och fäst dem på kanten av tårtan. Pudra över lite kanel strax före servering.
Publicerat den
15 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar