Skilj äggvitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker pösigt och tillsätt creme fraiche, citronskal och citronsaft . Vänd försiktigt ner den vispade grädden och äggviteskummet.
Smula kexen och lägg i botten av en form med löstagbar kant. Spara lite smulor till dekoration. Häll i smeten, strö över kexsmulorna. Ställ i frysen minst 4 timmar. Ta fram formen 15 minuter före servering och garnera med bär eller servera bären bredvid.
Denna bjöd min mamma mig på för många herrans år sedan och den är en given tårta på alla kalas!
Kan verkligen rekommendera denna. Fantastisk god!
En fräsch smak av citron och inte en för söt efterrätt... Vår familjs favorit!
Denna bjöd min mamma mig på för många herrans år sedan och den är en given tårta på alla kalas! Kan verkligen rekommendera denna. Fantastisk god! En fräsch smak av citron och inte en för söt efterrätt... Vår familjs favorit!