- Serverar: 1 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En kaka som alltid fanns hos min farmor
Instruktioner
- Pensla en form ca 23 cm i diameter med smält smör eller olja. Häll mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat samt smör och socker i matberedaren, eller det går bra att använda elvispen också, kör tills smeten är finkorning.
- Tillsätt blandat ägg och gräddfil i skålen och kör till smeten är slät. Häll smeten i formen och grädda den i 175 graders ugn i ca 45 minuter.
- Man kan om man vill glasera kaka med chokladglasyr. Om man inte har gräddfil går det att använda mjölk.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Detta är fluffig, tjock kaka som passar utmärkt till tårtbotten! För att bli riktigt god bör man ha någon slags glasyr på. Chokladkakan är den vänstra på bilden. H/Sophie