Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka på gräddfil

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En kaka som alltid fanns hos min farmor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla en form ca 23 cm i diameter med smält smör eller olja. Häll mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat samt smör och socker i matberedaren, eller det går bra att använda elvispen också, kör tills smeten är finkorning.
  2. Tillsätt blandat ägg och gräddfil i skålen och kör till smeten är slät. Häll smeten i formen och grädda den i 175 graders ugn i ca 45 minuter.
  3. Man kan om man vill glasera kaka med chokladglasyr. Om man inte har gräddfil går det att använda mjölk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sophiehedlund 23 januari 2013

    Hej! Detta är fluffig, tjock kaka som passar utmärkt till tårtbotten! För att bli riktigt god bör man ha någon slags glasyr på. Chokladkakan är den vänstra på bilden. H/Sophie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.