Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aioli med crème fraiche

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En väldigt god och enkel Aioli som inte är så fet om man använder lätt crème fraiche

Ingredienser

Instruktioner

Tänk på att alla ingredienser bör ha samma temperatur, annars kan aiolin skära sig. Pressa vitlöksklyftorna ner i en bunke och rör i gulorna. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under ständig vispning, så att aiolin blir tjock och krämig som en majonnäs. Viktigt att inte vispa för hårt då vispar man sönder äggen. Vispa i crème fraiche och smaka av med vinäger, salt och peppar. Det går snabbt och lätt om man använder elvisp eller matberedare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.