Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Luftigt vitlökssmör

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lätt vitlökssmör som inte blir sådär mastigt och tungt. Riktigt gott att låta smälta över en stek så här nu på sommaren. Passar även utmärkt i bakpotatis eller att bre på mackor och göra vitlöksbröd. Väl värt att prova

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se till att smöret verkligen är rumsvarmt, då du ska vispa det. Lägg smöret och grädden i botten på en bunke och vispa med elvisp i ca 2-3 minuter. Rör ner örter, pressade vitlöksklyftor och smaka av med kryddor.
  2. Rulla försiktigt ihop till en (inte alltför kompakt) rulle, använd dig av smörpapper, och låt ligga i kylskåp i tio minuter. Ta sedan ut, rulla i persilja och förvara i frys. Bara att skära en skiva när det passar!
  3. Passar till all sorts kött, bakad potatis och allt därimellan!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.