En frisk tårta som passar bra som dessert
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden. Blanda äggulorna med socker, vanillinsocker, det rivna skalet och saften av citronen med creme fraiche. Vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Blanda väl (försiktigt).
- Häll blandningen i en form (1½ liter) gärna med löstagbar botten. Botten ska vara täckt med hälften av de smulade kexen. Resten strös över smeten. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen.
- Efter fyra timmar är tårtan genomfrusen och klar att servera. Låt gärna tina en halvtimme innan servering.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De e min favorittårta... Men de blir faktiskt mkt godare om man tar en större citron :)
Denna tårta är supergod! jag gör alltid dubbel sats och använder mer digestive för att täcka botten och toppen ordentligt.
Min favorit sen många år tillbaka!
En typ av cheesecake om man byter ut creme fraiche mot philadelfiaost. Jättegod!
Bästa cheesecaken nånsin! Jag hittade detta recept på ett mjölkpaket för över 22 år sedan och det är fortfarande en favorit!