Frukost - Brunch. Vaniljscones med jordgubbssylt och vispad grädde - med en god kopp te såklart!
Instruktioner
- Vaniljscones:
Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och blanda samman med de torra ingredienserna.
- Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
- Tillsätt vaniljyoghurten. Platta ut degen till ca 1½ - 2 cm tjocklek och skär i 4x4 cm stora bitar.
- Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Baka av i 250°C i ca 10 min.
- Jordgubbssylt:
Koka alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
- Dessa klarar höga temperaturer bättre. Sylten ska koka tills jordgubbarna börjar bli transparenta och vätskan börjar tjockna till och bli lite geleaktig på ytan.
- Har man en termometer ska temperaturen ligga på 106-107°C. Häll upp sylten på steriliserade burkar.
- Skruva på locken och vänd burkarna upp och ner.
Publicerat den
3 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar