Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädergravad torsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torsk passar utmärkt att grava - det lyfter fram den fina smaken av hav. Fläder ger en riktigt fräsch marinad som för tankarna till sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken. Använder du färska filéer så ansa dem och ta bort eventuella ben.
  2. Vispa ihop brännvin, salt, socker, mald peppar och pepparkorn i en skål. Massera fiskbitarna med blandningen.
  3. Lägg ryggbitarna i en form eller lägg ihop filéerna mot varandra i formen. Slå på resten av marinaden. Lägg över plastfolie och ställ i kylen två-tre dagar. Vänd fisken ett par gånger om dygnet.
  4. Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål och ställ kallt. Skär bort kanterna på brödet och stek brödskivorna i lite smör. Skär fisken i tunna skivor och servera med flädersåsen och brödet. Garnera gärna med lite rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.