Torsk passar utmärkt att grava - det lyfter fram den fina smaken av hav. Fläder ger en riktigt fräsch marinad som för tankarna till sommaren.
Instruktioner
- Tina fisken. Använder du färska filéer så ansa dem och ta bort eventuella ben.
- Vispa ihop brännvin, salt, socker, mald peppar och pepparkorn i en skål. Massera fiskbitarna med blandningen.
- Lägg ryggbitarna i en form eller lägg ihop filéerna mot varandra i formen. Slå på resten av marinaden. Lägg över plastfolie och ställ i kylen två-tre dagar. Vänd fisken ett par gånger om dygnet.
- Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål och ställ kallt. Skär bort kanterna på brödet och stek brödskivorna i lite smör. Skär fisken i tunna skivor och servera med flädersåsen och brödet. Garnera gärna med lite rivet citronskal.
Publicerat den
17 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar