- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Supergoda våfflor. Ett favoritrecept jag fick av en granne i slutet av 60-talet.
Instruktioner
- Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en skål.
Vispa ihop äggulor och mjölk och rör ner blandningen i mjölet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 1 timme.
- Under tiden smeten står och sväller:
Smält smöret och låt det svalna.
- Efter en timme:
Tag fram smeten, rör ner det smälta smöret i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner det försiktigt i smten.
- Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
Häll en knapp deciliter av smeten i våffeljärnet och stäng locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
- Servera de nygräddade våfflorna med sylt och vispad grädde.
Ät och njut!
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Godaste vi har ätit någon gång
Detta ska bli mitt våffelrecept hädanefter för dom var bara så läckert goda. Vilket toppenrecept/ kram Bappi
Mycket goda våfflor, även om dom inte var så frasiga som jag hade önskat.
Jättelättlagade våfflor o jag tycker de blev jättefrasiga.... Jag lät min smet stå o svälla i flera timmar innan jag blandade i smöret o gräddade dem... kanske därför, jag vet inte...tack så mycket för ett bra recept mvh irene
Goda även om dom inte blev så vidare frasiga. Men kommer ändå att göra detta våffel recept fler gånger :)
Tack alla Ni som betygsatt mina våfflor, själv älskar jag dem...
Verkeligen supergoda våfflor de blev frasiga. Kommer att göra dom fler gånger. Tack för receptet
Hade önskat att dom var betydligt frasigare, men det gick hem hos grabbarna.
Supervenkelt recept och jätte fluffiga våfflor :) lätt gräddade Vi tyckte de var jätte goda. Dock lästa jag inte delning på äggen men det gick perfekt ändå. Kanske det blir mer fras av det ska prova nästa gång. TACK!
Väldigt fina våfflor blev det. Det blir en fyra eftersom jag tyckte det saknas en liten gnutta salt i receptet. Kommer att göra dessa fler gånger men då ska jag ha i lite salt.
Jag provade med att göra våfflorna på glutenfritt mjöl. De blev jättegoda!
Frasiga och fina, men smaklösa som papper. Tror säkert man kan komplettera med salt och kanske lite socker och få dem goda.
Jättenöjd med receptet, goda våfflor! Jag la till lite salt (så en 4a i betyg från mig, men en 5a med salt...) :-)
Mycket gott recept! Men jag tycker mästerkocken Amirs recept blir frasigare! https://www.youtube.com/watch?v=Zp0xNzb_ZJg
Bästa våfflorna jag lagat hittills !