Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor med vispgrädde och sylt à la Millan

(15 kommentarer)  
Våfflor med vispgrädde och sylt à la Millan Våfflor med vispgrädde och sylt à la Millan
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergoda våfflor. Ett favoritrecept jag fick av en granne i slutet av 60-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ihop äggulor och mjölk och rör ner blandningen i mjölet. Låt smeten stå och svälla i cirka 1 timme.
  2. Under tiden smeten står och sväller: Smält smöret och låt det svalna.
  3. Efter en timme: Tag fram smeten, rör ner det smälta smöret i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner det försiktigt i smten.
  4. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen. Häll en knapp deciliter av smeten i våffeljärnet och stäng locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
  5. Servera de nygräddade våfflorna med sylt och vispad grädde. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • s-80 19 februari 2009

    Godaste vi har ätit någon gång

  • Bappi 26 mars 2009

    Detta ska bli mitt våffelrecept hädanefter för dom var bara så läckert goda. Vilket toppenrecept/ kram Bappi

  • flabban 16 april 2009

    Mycket goda våfflor, även om dom inte var så frasiga som jag hade önskat.

  • MammaIrene 18 september 2009

    Jättelättlagade våfflor o jag tycker de blev jättefrasiga.... Jag lät min smet stå o svälla i flera timmar innan jag blandade i smöret o gräddade dem... kanske därför, jag vet inte...tack så mycket för ett bra recept mvh irene

  • wiklund73 10 april 2010

    Goda även om dom inte blev så vidare frasiga. Men kommer ändå att göra detta våffel recept fler gånger :)

  • Monika46 5 september 2010

    Tack alla Ni som betygsatt mina våfflor, själv älskar jag dem...

  • kekke46 25 mars 2011

    Verkeligen supergoda våfflor de blev frasiga. Kommer att göra dom fler gånger. Tack för receptet

  • MatildasMat 26 mars 2011

    Hade önskat att dom var betydligt frasigare, men det gick hem hos grabbarna.

  • epi 26 mars 2011

    Supervenkelt recept och jätte fluffiga våfflor :) lätt gräddade Vi tyckte de var jätte goda. Dock lästa jag inte delning på äggen men det gick perfekt ändå. Kanske det blir mer fras av det ska prova nästa gång. TACK!

  • Cayenne71 3 september 2011

    Väldigt fina våfflor blev det. Det blir en fyra eftersom jag tyckte det saknas en liten gnutta salt i receptet. Kommer att göra dessa fler gånger men då ska jag ha i lite salt.

  • Rulan 3 april 2012

    Jag provade med att göra våfflorna på glutenfritt mjöl. De blev jättegoda!

  • IsaS 10 mars 2013

    Frasiga och fina, men smaklösa som papper. Tror säkert man kan komplettera med salt och kanske lite socker och få dem goda.

  • swemartina 22 september 2013

    Jättenöjd med receptet, goda våfflor! Jag la till lite salt (så en 4a i betyg från mig, men en 5a med salt...) :-)

  • bjornsoderberg 22 mars 2015

    Mycket gott recept! Men jag tycker mästerkocken Amirs recept blir frasigare! https://www.youtube.com/watch?v=Zp0xNzb_ZJg

  • berpal 26 mars 2015

    Bästa våfflorna jag lagat hittills !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.