Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmousse med vit choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Receptet kommer från bloggerskan FruSofie.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädde och saffran.
  2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad.
  3. Vispa upp ägget och tillsätt sedan den smälta chokladen (jag använde elvisp för att förhindra att chokladen blir grynig, det ska bli en len smet). Rör i kesellan och till slut saffransgrädden.
  4. Häll upp moussen i glas och låt stå i kylen minst en timme.
  5. Garneringen: Skala och skär apelsinen i små bitar, grovhacka nötterna och chokladen och toppa moussen med det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.