- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Så gott till efterrätt eller på sommaren med kall mjölk
Instruktioner
- Blanda saften med vattnet och koka upp.
Häll i mannagrynen och låt koka 5-10 minuter.
Häll över gröten i en vispskål och vispa kraftigt i 20-30 minuter.
Häll upp gröten i en skål och strö över lite socker så det inte bildas skinn på gröten.
Äts med socker och kall mjölk.
God varm som kall!
- Går att laga på vilken saft man vill eller på sylt men har man sylt så tillsätt lite mera vatten.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
FÖR MIG ÄR DET KLAPPGRÖT. Måste berätta ,jag hade fått en assistent ,,så nu skulle jag fixa klappgröt åt min man å mig och till min lilla dotter på ca 3-4år. [Jag åt det när jag var liten,tyckte mycket om det]Då ska jag laga till dubbel sats för alla vi tycker nog om det. men ack,min man åt några skedar tyckte inte alls om det, även min dotter halvgrinade å sa MÅSTE JAG ÄTA DET HÄR. HÄDAN EFTER FÅR JAG ÄTA DET HEMMA HOS MIN 80ÅRIGA MOR..