Underbart god vitchoklad- och hasselnötscheesecake som kommer att gå åt där hemma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
Smöra en springform, ca 25 cm i diameter.
- Blanda smulade digestivekex, smält smör, socker och malda nötter. Tumma ut blandningen i formen och grädda i 10 minuter. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt svalna.
- Vispa philadelphiaost mjuk och smidig. Tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Tillsätt finhackad vit choklad och likör, blanda ordentligt.Skrapa med en slickpott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.
- Häll ostfyllningen ovanpå den gräddade botten. Grädda kakan i 40 minuter. Ta försiktigt ut kakan och strö garneringen över. Ställ in den i ugnen igen och grädda den ytterligare 20 minuter. Den är klar när kanterna är fasta och mitten rör sig lite när du skakar på formen.
- När kakan är klar, låt den svalna i ugnen med ugnsluckan öppen i ytterligare 1 timme. Efter det sätter du plastfolie på kakan och låter den stå i kylskåpet i 12 timmar. Låt den gärna stå i rumtemperatur i 15-30 mintuer före servering.
Publicerat den
3 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar