Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsmuffins med vit chokladganache

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Ganache är en enkel chokladkräm som är god att toppa olika bakverk med. Färska, söta körsbär är svåra att motstå, dessutom finns de bara en kort tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i äggvispet och tillsätt smöret.
  3. Halvera de urkärnade körsbären. Dofta över potatismjölet och blanda.
  4. Vänd ner körsbären i smeten, vispa inte.
  5. Fyll amerikanska muffinsformar, storlek medium, till drygt hälften och grädda i mitten av ugnen, 200º, i ca 15- 20 minuter.
  6. Låt svalna på galler.
  7. Hetta upp grädden till ganachen, ta av från värmen och smält den vita chokladen däri under omrörning. Vispa så den blir riktigt slät. Låt kallna och ställ i kylen.
  8. Vispa upp den kalla chokladblandningen till fluffig konsistens.
  9. Chokladganachen göres med fördel dagen innan då den måste vara riktigt kall. Jag brukar fuska lite och ställa den i frysen men den får absolut inte frysa, bara bli riktigt kall.
  10. Bred eller spritsa den över de kalla muffinsarna och toppa med ett körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.