Ganache är en enkel chokladkräm som är god att toppa olika bakverk med. Färska, söta körsbär är svåra att motstå, dessutom finns de bara en kort tid.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i äggvispet och tillsätt smöret.
- Halvera de urkärnade körsbären. Dofta över potatismjölet och blanda.
- Vänd ner körsbären i smeten, vispa inte.
- Fyll amerikanska muffinsformar, storlek medium, till drygt hälften och grädda i mitten av ugnen, 200º, i ca 15- 20 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Hetta upp grädden till ganachen, ta av från värmen och smält den vita chokladen däri under omrörning. Vispa så den blir riktigt slät. Låt kallna och ställ i kylen.
- Vispa upp den kalla chokladblandningen till fluffig konsistens.
- Chokladganachen göres med fördel dagen innan då den måste vara riktigt kall. Jag brukar fuska lite och ställa den i frysen men den får absolut inte frysa, bara bli riktigt kall.
- Bred eller spritsa den över de kalla muffinsarna och toppa med ett körsbär.
Publicerat den
22 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar