Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit sparris med hollandaisesås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiker i det här sammanhanget!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Smält smöret på lägsta värme utan att röra.
  2. Vispa äggulan och vattnet till hårt skum på svag värme i en rostfri kastrull.
  3. Ta kastrullen från värmen till tillsätt smöret droppvis under ständig omrörning. Tillsätt inte bottensatsen. Smaksätt med citronsaften, salt och peppar. Såsen ska inte upp på plattan igen.
  4. Skalqa och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 8-10 min.
  5. Servera sparrisen med såsen och gärna sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aurinkuu 20 maj 2011

    Hej! Tack, det var ju lätt som en plätt att vispa ihop denna sås - lade i dragon istället för vitpeppar. Jösses så god såsen blev.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.