Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad- och citronbakelse

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ytterligare ett Allers-recept, ännu otestat, men tro mig, det blir det inte länge till. Jag får visserligen vara försiktig eftersom jag ligger i farozonen för diabetes, men jag säger bara en sak: det finns ju lördagar. Det är min egen dag när jag äter precis vad jag vill - i sötväg, alltså. Någon lördag kommer de här ljuvligheterna att komma alldeles utmärkt väl till pass!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en fyrkantig bakform som mäter ca 23 x 23 cm.
  2. Rör smör eller margarin och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Snitta upp vaniljstången och skrapa ned fröna i smeten.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ned i smeten. Riv den vita chokladen grovt och tillsätt den, citronskal, citronsaft och crème fraîche. Rör varsamt smeten slät.
  4. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 35 minuter. Pröva med sticka att den är färdigbakad och låt den kallna i formen.
  5. Vispa samman alla ingredienserna till glasyren till en krämig konsistens. Lossa den kalla kakan ur formen och bred över glasyren. Garnera med tunt hyvlade vita chokladspån och citronskalsstrimlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.