Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad- och citronkräm med sommarbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker kräm serverad i glas och toppad med röda vinbär och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka chokladen. Koka upp grädde med citronsaft och socker. Vispa i chokladen och rör smeten slät. Vispa upp äggulorna i en separat bunke.
  2. Häll den heta chokladgrädden under vispning i en tunn stråle i äggulorna. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt smeten tjockna på svag värme under omröning.
  3. Häll upp krämen i vackra glas och låt stelna i kylen minst 3 timmar. Vispa grädden lätt tillsammans med florsocker. Toppa glasen med grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.