Vit choklad- och citronkräm med sommarbär

Läcker kräm serverad i glas och toppad med röda vinbär och hallon.

Ingredienser

Vit choklad- och citronkräm:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
½ dl pressad citronsaft
½ dl socker
4 äggulor

Garnering:
1½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 dl hallon
1 dl röda vinbär

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
194
Sparat:
9

Gör så här

Finhacka chokladen. Koka upp grädde med citronsaft och socker. Vispa i chokladen och rör smeten slät.
Vispa upp äggulorna i en separat bunke.

Häll den heta chokladgrädden under vispning i en tunn stråle i äggulorna. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt försiktigt smeten tjockna på svag värme under omröning.

Häll upp krämen i vackra glas och låt stelna i kylen minst 3 timmar. Vispa grädden lätt tillsammans med florsocker.
Toppa glasen med grädde och färska bär.

LIKNANDE RECEPT

Citronkräm recept
av lennali
över 2 månader
av majamia
över 2 månader
av mafia
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader