Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad-apelsin bollar

 
Skriv ut

Läckra godis-bollar som passar perfekt till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och kokosfett i en kastrull på svag värme, blanda i grädden och 200 g vit choklad. Rör om tills allt har smält tillsammans. Kyl ner massan tills den har börjat stelna.
  2. Finriv kexen (eller kör dem i matberedaren tills det ser ut som skorpmjöl). Arbeta ihop kexsmulorna med skalet från en riven apelsin och apelsinlikören eventuellt lite färskpressad apelsinsaft, låt stå och dra en stund.
  3. Kör den förstelnade chokladmassan med en handmixer tills den blir skummig, rör därefter ner kex-likör massan. Arbeta ihop allt till en jämn massa, ställ massan i kylskåpet ett tag så att den blir lättare att bearbeta.
  4. Fukta händerna med kallt vatten och forma små bollar. Rulla bollarna i den rivna chokladen.
  5. Tips! Rulla några bollar i riven vit choklad, några i mörkchoklad och några i krokant, lägg dem en och en i fina små bullformar så ser det extra gott och trevligt ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.