Läckra godis-bollar som passar perfekt till jul.
Instruktioner
- Smält smör och kokosfett i en kastrull på svag värme, blanda i grädden och 200 g vit choklad. Rör om tills allt har smält tillsammans.
Kyl ner massan tills den har börjat stelna.
- Finriv kexen (eller kör dem i matberedaren tills det ser ut som skorpmjöl). Arbeta ihop kexsmulorna med skalet från en riven apelsin och apelsinlikören eventuellt lite färskpressad apelsinsaft, låt stå och dra en stund.
- Kör den förstelnade chokladmassan med en handmixer tills den blir skummig, rör därefter ner kex-likör massan. Arbeta ihop allt till en jämn massa, ställ massan i kylskåpet ett tag så att den blir lättare att bearbeta.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma små bollar.
Rulla bollarna i den rivna chokladen.
- Tips! Rulla några bollar i riven vit choklad, några i mörkchoklad och några i krokant, lägg dem en och en i fina små bullformar så ser det extra gott och trevligt ut.
Publicerat den
28 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar