Cheescake med oliver? Hm? Det står att det är viktigt att använda kalamataoliver för smakens och färgens skull.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Kärna ur oliverna och lägg dem i en ugnssäker form. Rosta oliverna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare och tillsätt smöret. Rör i oliverna. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Smält chokladen med ½ dl av vispgrädden. Ta kastrullen åt sidan, ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i chokladen. Vispa resten av grädden fluffig. Rör i färskosten och vänd ner chokladen. Häll smeten i formen och låt stå kallt ca 4 timmar.
- Chokladgelé:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Koka upp övriga ingredienser. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i vätskan. Låt stelna till äggvitekonsistens. Häll gelén över kakan och låt stå kallt ytterligare ca 1 timme.
- Sorbet:
Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt kallna och blanda sedan lagen med apelsinjuice och olivolja. Frys blandningen i glassmaskin. Lossa cheesecaken från formen och lägg upp på fat.
Servera cheesecaken med apelsinsorbeten.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar