Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladcheesecake med oliver och sorbet av apelsin och olivolja

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Cheescake med oliver? Hm? Det står att det är viktigt att använda kalamataoliver för smakens och färgens skull.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Kärna ur oliverna och lägg dem i en ugnssäker form. Rosta oliverna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare och tillsätt smöret. Rör i oliverna. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Smält chokladen med ½ dl av vispgrädden. Ta kastrullen åt sidan, ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i chokladen. Vispa resten av grädden fluffig. Rör i färskosten och vänd ner chokladen. Häll smeten i formen och låt stå kallt ca 4 timmar.
  2. Chokladgelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Koka upp övriga ingredienser. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i vätskan. Låt stelna till äggvitekonsistens. Häll gelén över kakan och låt stå kallt ytterligare ca 1 timme.
  3. Sorbet: Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt kallna och blanda sedan lagen med apelsinjuice och olivolja. Frys blandningen i glassmaskin. Lossa cheesecaken från formen och lägg upp på fat. Servera cheesecaken med apelsinsorbeten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.