Vit chokladchessecake

En chessecake med chokladfyllning och en topping av bär.

Vit chokladchessecake
Källa: Hemmets Journal, Olof Abrahamsson
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

200 g digestivekex
75 g smör

Fyllning:
100 g vit choklad
400 g Philadelphiaost
1 dl socker
2 dl lätt crème fraiche
1 msk Maizena majsstärkelse
3 ägg

Topping:
4 dl crème fraiche
1 tsk äkta vaniljsocker

Garnering:
Jordgubbar
Physalis
Blåbär

Betyg (6 röster)
Antal personer
8-10
Visningar:
3737
Sparat:
241

Gör så här

Ugn: 175°/150°

Krossa kexen, gärna i matberedare och blanda med smält smör.
Tryck ut i en rund form med löstagbar botten och grädda i 175° i 10 minuter.

Smält chokladen i vattenbad.
Rör Philadelphiaosten mjuk och smidig tillsammans med sockret.

Blanda i créme fraiche och majsstärkelse och rör till en smet.
Rör i äggen och till sist chokladen.
Häll smeten i formen och grädda i 150° i 30 minuter.
Låt kakan svalna.

Blanda créme fraiche med vaniljsocker och bred över kakan.
Garnera med jordgubbar, physalis och blåbär.

Lycka till! Njut!

LIKNANDE RECEPT

av Bodil56
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.