Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladcrème fraiche med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Detta är en efterrätt som går väldigt fort att tillaga. Väldigt god och enkel. De gånger jag bjudit på den har den fått goda betyg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka chokladen och smälta den i ett vattenbad. Tänk på att vit choklad lätt koagulerar så när chokladen nästan har smält, tar bort den från värmen och rör om tills den smält helt. Därefter så vispar du ägg och socker så att det blir en vitt och tjockt. Vänd ner chokladen och blanda till sist i crème fraichen.
  2. Välj tjusiga serveringsglas, och lägg upp 1-2 skedar med krämen, sedan hallon och fortsätt sedan med krämen. Varva kräm med hallon tills du fått lika mycket i fyra glas.
  3. Strö över lite riven choklad och ställ in i kylen och låt stå tills det är dagsatt servera.
  4. Det går bra att göra denna efterrätten ett par timmar i förväg eller kvällen innan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 4324 7 november 2013

    Provade denna eft.rätt inför Farsdag nu t helgen. Det var jättegod framförallt om man är en chokl. älskare. Garnera m både vit å brun chokl. å några färska hallon överst. SUPER!!!!! Snabbt å enkelt att tillaga men ändå SÅÅÅ gott!!!! TACK!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.