Chokladbakelse med en härligt krämig kärna i gudomlig kombination med frisk sås av yoghurt och passionsfrukt.
Instruktioner
- Ugn 225°
- Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
- Hacka eller bryt chokladen i bitar.
Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar.
- Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.
Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning.
Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.
- Lycka till!
Publicerat den
25 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Men åh jisses vad gott detta ser ut och låter. Om man vill byta mot mörk choklad funkar det fint då? Eller behövs det tillsats av socker då?
Fondanten var jättegod och bättre med rom :) Men passionsåsen var allför sur till dessert och inte uppskattad av någon av gästerna tyvärr.