Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladfondant med passionssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chokladbakelse med en härligt krämig kärna i gudomlig kombination med frisk sås av yoghurt och passionsfrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
  3. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar.
  4. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annamariasmat 25 mars 2010

    Men åh jisses vad gott detta ser ut och låter. Om man vill byta mot mörk choklad funkar det fint då? Eller behövs det tillsats av socker då?

  • heididiane 11 juni 2011

    Fondanten var jättegod och bättre med rom :) Men passionsåsen var allför sur till dessert och inte uppskattad av någon av gästerna tyvärr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.