Vit chokladglass med pistagenötter

Hemlagat är godast

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: glass

Ingredienser

250 g vit choklad
4 st ägg
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
1 l färska jordgubbar till servering

Betyg (0 röster)
Visningar:
448
Sparat:
13

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad.

Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).

Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.

Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.

Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.

Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.

Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.

Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.

LIKNANDE RECEPT

Chokladglass recept
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av Ga4
över 2 månader
av oollan
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.