Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Recept från Hembakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med rikligt med florsocker före servering.
  2. Servera kakan med lättvispad grädde blandad med hallonbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.