De syrliga bären bryter fint av mot den söta chokladkrämen. De söta citronmarängerna och krossad mandelkaramell blir en god knaprighet mot den lena krämen.
Instruktioner
- Chokladkräm:
Smält den vita chokladen över vattenbad. Tillsätt äggulorna under kraftig vispning, ett i taget. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i chokladblandningen. Häll upp i glas och ställ att vila i kylskåp i minst 2 timmar.
- Citronmaräng:
Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till en blank, tjock seg maräng. Tillsätt sedan citronskal och pressad citron. Spritsa ut minimaränger och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Öppna luckan på glänt och torka i minst 1 timme.
- Citronmarinerade jordgubbar:
Snoppa och halvera jordgubbarna och marinera i pressad citron, socker, rivet citronskal och citronmeliss.
Låt vila i kylskåp.
- Krossad mandelkaramell:
Smält socker med pressad citron i en panna. Låt det få en fin bärnstensfärg. Tillsätt mandel och smör och häll upp på bakplåtspapper för att stelna. Krossa till små bitar med en kniv.
- Servera den vita chokladkrämen toppad med citronmarinerade jordgubbar, citronmaräng och krossad mandelkaramell. Dekorera med citronmeliss, blåbär och björnbär.
Publicerat den
9 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar