Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkräm med jordgubbar och citronmaräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De syrliga bären bryter fint av mot den söta chokladkrämen. De söta citronmarängerna och krossad mandelkaramell blir en god knaprighet mot den lena krämen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkräm: Smält den vita chokladen över vattenbad. Tillsätt äggulorna under kraftig vispning, ett i taget. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i chokladblandningen. Häll upp i glas och ställ att vila i kylskåp i minst 2 timmar.
  2. Citronmaräng: Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till en blank, tjock seg maräng. Tillsätt sedan citronskal och pressad citron. Spritsa ut minimaränger och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Öppna luckan på glänt och torka i minst 1 timme.
  3. Citronmarinerade jordgubbar: Snoppa och halvera jordgubbarna och marinera i pressad citron, socker, rivet citronskal och citronmeliss. Låt vila i kylskåp.
  4. Krossad mandelkaramell: Smält socker med pressad citron i en panna. Låt det få en fin bärnstensfärg. Tillsätt mandel och smör och häll upp på bakplåtspapper för att stelna. Krossa till små bitar med en kniv.
  5. Servera den vita chokladkrämen toppad med citronmarinerade jordgubbar, citronmaräng och krossad mandelkaramell. Dekorera med citronmeliss, blåbär och björnbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.