Len och ljuvligt god mousse med syrligt täcke är en perfekt kalasdessert!
Instruktioner
- Blötlägg alla gelatinblad i kallt vatten 5-10 minuter. Koka upp 3/4 dl grädde. Ta från värmen och låt den finhackade chokladen smälta däri. Rör tills det blir slätt. Ta upp 1 gelatinblad och tillsätt det i den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig. Låt svalna till rumstemperatur.
- Vispa resten av grädden men inte för hårt och vänd ner den avsvalnade chokladkrämen. Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar. Ställ i kylen för att stelna.
- Citrustäcke:
Sila den pressade saften och värm ½ dl, lägg ner 1½ gelatinblad i den varma saften. Rör tills det smält, tillsätt resten av saften och socker. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita.
- Skär bort skalet på frukterna och skiva eller skär ut hinnfria klyftor eller skivor. Lägg dem på den stelnade moussen. Häll över gelatinblandningen. Låt stå i kyl några timmar tills de stelnat helt.
Publicerat den
5 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar