Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med kanderade nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig fest dessert! Var uppmärksam när du kanderar nötterna så de inte bränns men blir härligt kanderade. Moussen behöver några timmar på sig i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladmousse: Dela vaniljstången på längden och koka upp tillsammans med mjölken. Låt vaniljstången ligga i mjölken medan den svalnar Hacka chokladen och rör ner i den varma mjölken så att chokladen smälter. Låt chokladmjölken svalna.
  2. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Häll över i en spritspåse (eller plastpåse) och lägg in den i kylen.
  3. Kanderade nötter: Smält smöret i en stekpanna, häll i nötterna och mata sedan i florsockret lite i taget så att det smälter. Passa noga och rör ofta så det inte bränns vid! Häll upp allt på ett smörpapper och låt svalna. Hacka nötterna grovt. Tag fram påsen med mousse (om du använder plastpåse klipper du av ett hörn på påsen) Varva nötter och spritsad chokladmousse i fina glas. Ställ in i kylen några timmar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.