Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vit och rosa, en romantisk tårta med härlig sommarsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. Skär tårtbottnen 1/2 cm mindre än formen (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbottnen i formen.
  2. Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
  3. Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden. Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
  4. Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
  5. Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag. Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 30 minuter före servering.
  6. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annamittimaten 26 juni 2009

    Underbart god. Den vita moussen smälte lite för fort bara. Men jag kommer helt klart göra den igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.