Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmoussetårta med vanlijkräm

 
Vit chokladmoussetårta med vanlijkräm Vit chokladmoussetårta med vanlijkräm
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God tårta. Passar till det mesta! Jag gjorde den till min mamma när hon fyllde år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Kan ta en köpt botten också. Smörj och bröa en form, ca 2½ l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och vänd sedan ner det i smeten. Blanda om och häll sedan ner i formen. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen, 175º . Stjälp upp kakan och låt svalna, skär sedan till 3 bottnar. Klä in en form med löstagbar botten i plastfolie. Lägg sedan i den nedersta botten.
  2. Vitchokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa ner äggulorna. Vispa sedan grädden och blanda ihop med chokladen. Fördela över den nedersta botten. Och lägg sedan över mellersta botten.
  3. Vaniljkräm: Gör en vaniljkräm som anvisningarna på förpackningen. Ta sedan ca 1 dl av den och blanda med ca i dl grädde. Lägg över vaniljkrämen på mellersta botten. Lägg över sista botten och ställ in i frysen.
  4. Garnerna sedan med grädde och låt din egen fantasi flöda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.