Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladpannacotta med sommarminnen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smak av sommaren kan du få under hela året. Pannacotta är underbart krämigt och gott till syrliga bär. Tips OBS! Gör grunden dagen innan, den ska frysas över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka grädde och socker ett par minuter. Bryt ner chokladen i en bunke och ha i uppblött gelatinblad. Häll över den heta grädden och rör till slät konsistens.
  2. Häll upp i plastfolieklädda skålar. Frys över natten. Ta fram 10 minuter före servering. Lätta från formen och ta av plastfolie, servera med hallonsås.
  3. Hallonsås: Riv skalet av en citron grovt. Hetta upp hallonen och tillsätt socker och citronskal. Blanda lätt så hallonen inte blir helt mosade. Servera såsen varm till panacottan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 14 februari 2009

    Vi åt denna efterrätt igår och den var god. Lite för söt men hallonsåsen balanserade upp det hela bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.