Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladsmörkräm (Spackling av tårta)

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Vit chokladsmörkräm är jättebra att spackla tårtorna med innan de täcks med sugarpaste. Krämen är framförallt god men också väldigt lättarbetad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
  2. Den går att förvara i kylskåp några dagar och den fungerar även utmärkt att frysa. Kom ihåg att ta fram krämen ur frysen eller kylskåpet i tid innan du spacklar tårtan så att den inte är för hård. (Går att köra några sekunder i mikron). Spacklar man ganska tunt räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta.
  3. Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.