Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladtryffel

(4 kommentarer)  
Vit chokladtryffel Vit chokladtryffel
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Här ska jag inte alls sticka under stolen med att dessa tryfflar var kladdigt, tog tid och så där irriterat besvärliga att göra. Men låt er inte avskräckas, när jag smakade en av dessa tryfflar, försvann all irritation på ett nafs. Underbart goda bollar som är hårda på utsidan och ljuvligt söta och mjuka inuti. Njutningsvarning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, smör och mascarpone i en liten kastrull. Rör ner choklad och florsocker och smaksätt med pistagenötterna.
  2. Häll upp smeten i en skål och låt den svalna. Sätt in i kylskåpet i ca 2 timmar.
  3. Ta smeten med en sked och rulla mellan händerna till jämna bollar. Ställ dem att torka i rumstemperatur i ca 1 timme.
  4. Smält 150 g vit choklad i vattenbad, låt chokladen svalna och rör om ordentligt.
  5. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller tandpetare. Låt dem rinna av och lägg upp dem på bakplåtspapper.
  6. Låt tryfflarna stelna innan du lägger dem i en burk med lock. Förvara tryfflarna i kylskåpet.
  7. Tips! Skölj händerna i kallt vatten (då och då) när du rullar tryfflarna, så går det lite lättare.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Maltemodig 24 januari 2009

    Åh min gud så goda! Är värt lite jobb att göra dom är för dom är farligt goda. Tack så enormt mycket. Dom gjorde stor succé i julas.

  • cateye 27 november 2010

    Ett tips, jag köpte silikonformar på Panduro, penslade insidan med vit choklad två gånger, lät stelna i kylen 10 minuter och la sedan i fyllningen med en tesked och lät det stelna. Sen är det bara att vända ut och in på de mjuka formarna en och en för att få ut pralinerna. Sen har du fina praliner som ser riktigt proffsiga ut! På bilden har jag gjort praliner med vit choklad och tryffelfyllning i dessa formar. Lycka till!

  • heyjull 20 juli 2011

    Måste bara fråga en sak, jag har aldrig användt mascarpone och sprungit runt och letat efter de. Vart hittar man det? Receptet verkar väldigt gott :)

  • 7663ga 15 december 2011

    De var otroligt svåra att göra. Det står i receptet att de ska stå kallt i två timmar, jag fick ha min skål i frysen i två dygn innan jag ens fick till något som kunde likna bollar, men de flöt ut så fort jag lade dem på en bricka. Sedan smälte de igen (trots att de varit i frysen ytterligare ett dygn) så fort jag rullade dem i den vita chokladen. Gav upp till slut, och kommer nog inte försöka igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.