- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Denna är mkt smarrig. Och man kan byta ut den till den chokladsort man gillar mest.
Instruktioner
- *Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och låt svalna ngt.
Tillsätt chokladen ,rör tills det smälter.
Vispa ägg & socker poröst. Rör i chokladsmeten,konjak,mjöl.
Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
Låt kakan svalna & ställ i kylen.
- * Hacka chokladen . Koka upp grädden. ta av från värmen 6 låt svalna ngt. Rör i chokladen så den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Brde den över kakan & låt stelna helt i kylen.
Sikta florsocker över kakan när det stelnat.
- TIPS!!
- *Gör gärna kakan en dag innan då blir den godare.
- *Man kan byta ut den vita chokladen mot ljus choklad,apelsinchoklad eller varför inte mintchoklad.
- *Servera gärna med exotiska frukter & grädde
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar