Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit kladdkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna är mkt smarrig. Och man kan byta ut den till den chokladsort man gillar mest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. *Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och låt svalna ngt. Tillsätt chokladen ,rör tills det smälter. Vispa ägg & socker poröst. Rör i chokladsmeten,konjak,mjöl. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt kakan svalna & ställ i kylen.
  2. * Hacka chokladen . Koka upp grädden. ta av från värmen 6 låt svalna ngt. Rör i chokladen så den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Brde den över kakan & låt stelna helt i kylen. Sikta florsocker över kakan när det stelnat.
  3. TIPS!!
  4. *Gör gärna kakan en dag innan då blir den godare.
  5. *Man kan byta ut den vita chokladen mot ljus choklad,apelsinchoklad eller varför inte mintchoklad.
  6. *Servera gärna med exotiska frukter & grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.