- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergod kaka med rabarber från landet!
Instruktioner
- Börja med krämen. Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme med vatten och socker tills de är mjuka, tar ca. 10-15 min. Om rabarbern innehåller mycket vatten, låt den koka i ytterligare en stund.
- Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner Philadelphiaosten och äggulorna. Ställ åt sidan.
- Smält margarinet eller smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner vetemjöl och det smälta matfettet.
- Hacka den vita chokladen grovt.
- Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad långpanna ca 20*25 cm.
- Klicka rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten. Avsluta med att strö på den hackade chokladen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 150 grader i 40 min, den ska va lite lös.
- Låt kakan svalna, gärna över natten. Skär den i ca 20 bitar. Smält choklad och grädde över vattenbad. Klicka lite choklad på varje ruta garnera med citronmeliss eller mynta. (Även god utan garnering)
Publicerat den
1 juli 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
super supergod!