Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit kroppkaka i springform

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En vit kroppkaka som bakas i springform och skärs i tårtbitar vid servering! Vi tycker fläsk är för fett, så vi lagade med kassler. Servera med lingonsylt och vit sås, grädde eller smält smör.

Ingredienser

Instruktioner

Tärna kött och lök. Används fläsk så bryn det i en torr stekpanna. Tillsätt löken och fräs mjuk. Används kassler så fräs löken mjuk för sig, i matfett eller utan. Riv den råa potatisen och pressa den kokta ner i en stor bunke. Tillsätt ägg, mjöl och salt och blanda till en jämn smet. Häll hälften av potatissmeten i en springform. Häll fyllningen över smeten och täck med resterande potatissmet. Grädda ca 35minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.