Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit sparrissoppa, fryst brynt smör och flagad mandel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Krämig och smakrik soppa som toppas med ett läckert fryst, brynt smör och flagad mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn 50 g smör och låt det svalna. Blanda det brynta smöret med 50 g rumsvarmt smör, citronsaft och ½ krm salt. Forma smöret till en rulle med hjälp av plastfolie och lägg den i frysen i ca 1 timme.
  2. Skala sparrisen och skär bort 2 cm av det nedersta på stjälken. Skär sparrisen i cm- breda bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs sparris, lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det karamelliseras.
  3. Häll på vinet och koka ihop tills hälften återstår. Häll på vatten och fond och tillsätt lagerblad och 1 krm riven muskotnöt. Låt sjuda på svag värme utan lock i ca 30 minuter.
  4. Tillsätt grädden och sjud ytterligare ca 10 minuter. Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät med mixerstav. Smaksätt med ½ krm riven muskotnöt och 3/4 tsk salt.
  5. Fördela soppan i tallrikar, strö över flagad mandel och avsluta med att hyvla över det frysta smöret vid bordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.