Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita fiskfiléer med räkor på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här är ett perfekt recept att laga till många och som passar bra både till vardag och till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ta fram en ugnsform (ca 25×25 cm).
  3. Skala och grovriv morötter. Skär zucchini i smala stavar. Skiva lök och champinjoner tunt. Skölj och strimla purjolök.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken, purjon, zucchinin, morötterna och champinjonerna i tre omgångar på medelhög värme i 5 minuter/omgång.
  5. Lägg grönsakerna i formen. Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och lägg dem ovanpå grönsakerna.
  6. Krydda fisken med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar.
  7. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dijonsenap, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll såsen över fisken.
  8. Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek i 20 minuter. Koka ris.
  9. Fördela räkor ovanpå när 5 minuter återstår av stektiden.
  10. Servera fisken, räkorna och grönsakerna med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.