Lite annorlunda variant av kärleksmums, men så fantastiskt goda. Glasyren får man passa så den inte blir uppäten innan den hamnar på kakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner vattnet.
- Häll smeten på smort bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
- Glasyr:
Lägg philadelphiaost och smör i en skål och blanda ordentligt. Kör gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, kakao, florsocker och kaffe. Rör tills det blir en slät smet. Glasyren ska vara rätt fast.
- Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Strö över kokosen
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar glasyr håller jag verkligen med om. Lättbakade dessutom. Full pott!
Oj så god Tack
Oj så god Tack
En jätte god glasyr och en godare kärleksmums Tack :)
Vet du om man kan göra kärleks muffins HELT utan kakao? För jag älskar verkligen dina kärleksmuffins (har samma recept hemma). Men jag blev allergisk mot kakao...
hej idag har jag bakat denna kaka och den blev väldigt uppskattad , Roligt med något nytt
Idacarolina, borde det inte funka med smält, mörk choklad i glasyren istället för kakao? Om du tål det vill säga.
Denna kaka uppskattades mycket när jag bakade den till squaredansfikat igår kväll. 50 personer var helnöjda. Många positiva kommentarer blev det. Glasyren är superb!! Tack Ackis för receptet! /Yvonne
Verkligen god kaka med jättegod glasyr. Kommer absolut baka den fler gånger. Full pott från mig. //Camilla
Full poäng från oss!! Barnen kunde knappt sluta äta av den. Glasyren är ju bara sååååå underbart god!! Kommer absolut att bakas många gånger till.
Det var verkligen super gott :) Glasyer gick knappt hålla fingrarna från :P Jag och min pojkvänn vart dock verkligen oroliga när vi gjorde glasyren.. Vi kunde inte fatta hur allt florsocker och sådant kunde bli en bra glasyr. [ Vi gjorde dubbel sats ;) ]
Får en 3:a av mig... inte så fantastisk goda som receptskaparen får dom att verka. Smaken på glasyren påminner mycket om vanliga kärleksmums, skillnaden är ju att denna glasyr är krämigare men jag tycker bättre om vanliga kärleksmums.
God glasyr men lite väl mycket socker o mjöl i botten, för min smak.
Håller med tingelingela... Inte alls lika god som man skulle kunna tro.
Underbart god tycker jag och alla som smakat! Glasyren var otroligt mumsig :)
Toppengod glasyr men aningen kompakta i botten tyckte jag nog att mina blev. Ska dock prova att baka dem igen.
Jättetråkig, torr botten. Det är godare med vanliga!
Fantastiskt god långpannekaka som alltid är uppskattad på fikabordet!
Glömde tillägga att det nog räcker med 20 minuter i ugnen för att inte kakan ska bli torr. Och tag ganska hett vatten så bakpulvret kommer igång direkt. Då blir det en fluffigare kaka.
Den vart jättegod, och jag såg det där med tjugo min räcker och det vart jättebra! tack för receptet!
Supergott! bättre än vanliga kärleksmums enligt min 13 åriga son. En femma i betyg
Jag ger en trea för receptet.En aning för sött för min smak fast jag tycker om sött.För lite smak av philadelphiaost tyckte jag att det var.
Riktigt god kaka, fick mycket beröm av fikagästerna! :-)
Tycker att kakan var riktigt god, glasyren också :) Dock så tycker jag att kakan blev aningen hög, men det är ju inte hela världen :)
Oerhört god och saftig kaka! Jag använde en mindre form, kanske 30 x 20 cm eller nåt, och då blev det lite väl höga så jag kör nog med långpanna nästa gång. Men den är verkligen supergod!
Helt underbart god.
glasyren är verkligen underbar! Jag har gjort utan kaffe och den är supergott!!! Tack för receptet!
Alla skriver långpanna. Är det den dom finns till ugnen,den jättestora el annan vanlig form?.