Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vita kärleksmums med underbar glasyr

(28 kommentarer)  
Skriv ut

Lite annorlunda variant av kärleksmums, men så fantastiskt goda. Glasyren får man passa så den inte blir uppäten innan den hamnar på kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner vattnet.
  3. Häll smeten på smort bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
  4. Glasyr: Lägg philadelphiaost och smör i en skål och blanda ordentligt. Kör gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, kakao, florsocker och kaffe. Rör tills det blir en slät smet. Glasyren ska vara rätt fast.
  5. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Strö över kokosen

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • zonale 17 februari 2009

    Underbar glasyr håller jag verkligen med om. Lättbakade dessutom. Full pott!

  • Irene-59 27 februari 2009

    Oj så god Tack

  • Irene-59 27 februari 2009

    Oj så god Tack

  • susan_87 27 februari 2009

    En jätte god glasyr och en godare kärleksmums Tack :)

  • Idacarolina 27 februari 2009

    Vet du om man kan göra kärleks muffins HELT utan kakao? För jag älskar verkligen dina kärleksmuffins (har samma recept hemma). Men jag blev allergisk mot kakao...

  • rosen69 27 februari 2009

    hej idag har jag bakat denna kaka och den blev väldigt uppskattad , Roligt med något nytt

  • hanna_s 3 mars 2009

    Idacarolina, borde det inte funka med smält, mörk choklad i glasyren istället för kakao? Om du tål det vill säga.

  • styvan 4 mars 2009

    Denna kaka uppskattades mycket när jag bakade den till squaredansfikat igår kväll. 50 personer var helnöjda. Många positiva kommentarer blev det. Glasyren är superb!! Tack Ackis för receptet! /Yvonne

  • camillaf14 16 mars 2009

    Verkligen god kaka med jättegod glasyr. Kommer absolut baka den fler gånger. Full pott från mig. //Camilla

  • Nelliesmamma-07 16 mars 2009

    Full poäng från oss!! Barnen kunde knappt sluta äta av den. Glasyren är ju bara sååååå underbart god!! Kommer absolut att bakas många gånger till.

  • Elin_3 19 mars 2009

    Det var verkligen super gott :) Glasyer gick knappt hålla fingrarna från :P Jag och min pojkvänn vart dock verkligen oroliga när vi gjorde glasyren.. Vi kunde inte fatta hur allt florsocker och sådant kunde bli en bra glasyr. [ Vi gjorde dubbel sats ;) ]

  • Tingelingela 22 mars 2009

    Får en 3:a av mig... inte så fantastisk goda som receptskaparen får dom att verka. Smaken på glasyren påminner mycket om vanliga kärleksmums, skillnaden är ju att denna glasyr är krämigare men jag tycker bättre om vanliga kärleksmums.

  • jaaniis 23 mars 2009

    God glasyr men lite väl mycket socker o mjöl i botten, för min smak.

  • rastababy 11 april 2009

    Håller med tingelingela... Inte alls lika god som man skulle kunna tro.

  • JoSoLa 5 maj 2009

    Underbart god tycker jag och alla som smakat! Glasyren var otroligt mumsig :)

  • sanma 27 maj 2009

    Toppengod glasyr men aningen kompakta i botten tyckte jag nog att mina blev. Ska dock prova att baka dem igen.

  • tiapia 9 oktober 2009

    Jättetråkig, torr botten. Det är godare med vanliga!

  • strimma21 21 oktober 2009

    Fantastiskt god långpannekaka som alltid är uppskattad på fikabordet!

  • strimma21 21 oktober 2009

    Glömde tillägga att det nog räcker med 20 minuter i ugnen för att inte kakan ska bli torr. Och tag ganska hett vatten så bakpulvret kommer igång direkt. Då blir det en fluffigare kaka.

  • Bullzohar 5 december 2009

    Den vart jättegod, och jag såg det där med tjugo min räcker och det vart jättebra! tack för receptet!

  • nordan71 26 maj 2010

    Supergott! bättre än vanliga kärleksmums enligt min 13 åriga son. En femma i betyg

  • pamme 9 juli 2010

    Jag ger en trea för receptet.En aning för sött för min smak fast jag tycker om sött.För lite smak av philadelphiaost tyckte jag att det var.

  • Piddersfru 19 juli 2010

    Riktigt god kaka, fick mycket beröm av fikagästerna! :-)

  • WieYeay 1 april 2011

    Tycker att kakan var riktigt god, glasyren också :) Dock så tycker jag att kakan blev aningen hög, men det är ju inte hela världen :)

  • JoSoLa 14 oktober 2011

    Oerhört god och saftig kaka! Jag använde en mindre form, kanske 30 x 20 cm eller nåt, och då blev det lite väl höga så jag kör nog med långpanna nästa gång. Men den är verkligen supergod!

  • Annelig 5 juli 2012

    Helt underbart god.

  • Jasmine25 14 juli 2012

    glasyren är verkligen underbar! Jag har gjort utan kaffe och den är supergott!!! Tack för receptet!

  • Takiim 11 oktober 2014

    Alla skriver långpanna. Är det den dom finns till ugnen,den jättestora el annan vanlig form?.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.