- Serverar: 30 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En snabb kaka med mycket gott i
Instruktioner
- Toscan:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i grädde och mixade jordgubbar, eller mixa med stavmixer efteråt ( smidigast )
Häll i sirap och socker och låt det koka i 20 minuter
Vispa i mjöl och hackad mandel, koka på svag värme i 5 minuter.
- Gör under tiden kakan:
- Vispa ihop ägg med farin, socker och sirap
Smält smöret ihop med den vita chokladen och grädden
Blanda mjöl, hackad mörk choklad och vaniljsocker
Rör ihop allt och häll i en halvstor långpanna och grädda i ca 5 minuter, 200 grader
- Häll på toscan och grädda ytterligare 5 min.
Smält 50 g choklad och bred på.
Skär i 30 rutor, förvara i kyl eller frys
Publicerat den
23 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hur varm skall ugnen vara till jordgubbskakan???????