Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitchokladkladdkaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Smarrig god chokladkladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårta: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kallna o ställ in i kylen.
  2. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker och servera med varma hallon och lite vispad grädde.

Kommentarer (2)

  • amanda1122 23 juni 2011

    Men hur många grader ska ungnen vara då??

  • carstf 28 juni 2011

    175 gr

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.