Smarrig god chokladkladdkaka
Instruktioner
- Tårta:
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst
Rör i choklad och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Låt kallna o ställ in i kylen.
- Glasyr:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden.
Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker och servera med varma hallon och lite vispad grädde.
Publicerat den
2 maj 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Men hur många grader ska ungnen vara då??
175 gr