Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitkålssoppa med köttfärs

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Idealisk bjudmat för långväga gäster

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp ca 3 liter vatten i en kastrull och lägg i köttbuljongen. Skär vitkålen i strimlor. Koka upp vattnet med buljongen och lägg sedan i kålen. Låt koka tills kålen är halvmjuk. Tillsätt mera vatten vid behov. Under tiden bryn köttfärsen och smaksätt med salt och svartpeppar.
  2. Ansa morötterna och klyv i slantar. Lägg slantarna i soppan när kålen är nästan mjuk. Skala potatisen i klyftor och lägg i soppan när morötterna är halvmjuka. Lägg till sist i köttfärsen. Klart!
  3. Rätten är mycket händig att tillaga. Hur mycket vatten och vitkål man ska ha mäter man bäst genom att vattnet skall precis täcka nivån på vitkålen i kastrullen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.