Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

2-3 veckorssallad

(15 kommentarer)  
Skriv ut

God och nyttig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, ansa och riv morötter, vitkål, paprikor och purjolök.
  2. Blandas samman i en skål.
  3. Blanda ingredienserna i lagen, koka snabbt upp lagen.
  4. Häll den varma lagen över grönsakerna och rotsakerna och rör om.
  5. Lägg salladen i en bunke med ett tät slutande lock och ställ salladen i kylen .
  6. LYCKA TILL !!!!!!!

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • Lolan 5 oktober 2008

    Jag gör denna sallad ofta. Speciellt när vi åker upp till sälen och åker skidor. Den är jätte smidig att ha sparad i kylen och kanon god. Jag tycker dock att den bara håller sig god i 1v.

  • begeanka 5 oktober 2008

    Kanongod sallad!

  • TinaFS 17 november 2008

    Den här salladen är väldigt god och den höll sig åtminstone en vecka. Nästa gång jag gör den ska jag testa att först hälla ca en liter kokande vatten över vitkålen, för att slaka den ytterligare, och därefter tillsätta övriga grönsaker och dressingen

  • babbs 7 februari 2009

    Den här salladen är suverän. Jag har numera bytt sockret mot honung och sedan har jag lagt till 1 msk vit balsamvinäger till dressingen. Men, originalet går inte av för hackor det heller. Ett extra plus är att den håller sig så bra och blir bara bättre efter några dagar.

  • bakmimmi 28 augusti 2009

    Kan bara hålla med de andra, jättegod sallad som bara blir godare för varje dag. Jätteskönt att inte behöva hacka sallad varje dag. Den här kommer jag att göra ofta.

  • sikaal 9 september 2009

    Sååå god! Jag är glad jag hittade det, fick ett liknande av en dietist för länge sen, det har jag letat efter!! Nu kan det vara borta :-) En 5:a av oss

  • sikaal 26 september 2009

    Tips: Jag fick savoykål över, gjorde sallad på den. Det blev gott det med!

  • MarionN 28 oktober 2009

    Jättegott, den kommer vi att äta ofta.

  • ketke 24 januari 2010

    Den är bara så god. Hadde ett liknande recept och kunde inte hitta det, blev bara så glad att hitta det igen. Tusen tack

  • Born61 2 februari 2010

    Kanske att salladen klarar sig i 2-3 veckor, men inte varar den då lika länge hos oss! Det var en strykande åtgång på denna superbt goda sallad!

  • HUMPILA 17 mars 2010

    Tack för ett kanonrecept.Jättegott och nyttigt

  • myskusen 1 april 2010

    Denna är suverän till det mesta. Jag gör själv en liknande variant/Finns på min receptsida/ ,Lite mindre ingredienser och bara med vitvins vinäger,olja, grovmalen svartpeppar och den är beroendeframkallande ;) Håller länge i kylen oxå. Min är stark i smaken av vitlök+chili, men denna skall jag testa på barnen ;)

  • lenah76 9 januari 2012

    Verkar jättegott, ska testa det här! Men jag undrar vad använder ni för salladskrydda?

  • jalapeno82 5 februari 2013

    Riktigt bra recept! Ätit den i flera dar nu och den håller sig lika fräsch som dag 1. Toppen! Högsta betyg får den!

  • KochinaW 26 maj 2015

    Mycket god sallad, har gjort den flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.