Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitkål- och grönsakssoppa

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Verkligen god soppa till vardags, jobblunch mm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och morot. Hacka dem i lagom stora bitar. Koka upp 1 ½ -2 liter vatten i en tillräcklig stor kastrull, tillsätt buljongpulver/tärningar. Lägg i potatisen, moroten och vitkålen. Låt sjuda i ca. 8 minuter eller tills dess att de börjar mjukna.
  2. Under tiden: Hacka purjolök och paprika. Lägg sedan i dessa tillsammans med de gröna ärtorna, låt sjuda ytterligare ca. 4-6 minuter
  3. Smaka av:
  4. Tillsätt lite soja (för färgen och smaken) och lite salt. Glöm inte att smaka.. Lite Peppar Sauce -Mycket viktigt att smaka av så det inte blir för mycket. (man ska känna att hettan finns där, men det ska inte bränna)
  5. Låt sjuda ytterligare ca 3-4 min och låt den sedan svalna något.
  6. Klar att ätas, gärna med en bit vitlöksbröd mmm God till vardags, jobbet mm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.