Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler på syrlig vitkålsbädd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Lite tidskrävande men väl värt att vänta på - kassler på en bädd av syrlig vitkål smaksatt med vitlök, äpple och färska örter. Från Allers nr 30/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vitkålen och skär bort stammen. Skär kålen och löken tunt, gärna med en mandolin. Skiva vitlöken och moroten tunt. Tärna äpplet fint.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt lök och vitkål fräsa några minuter utan att få färg. Tillsätt vitlök och häll på ca 2 dl vatten. Salta och peppra. Låt småputtra under lock ca 1 timme. Smaka av med socker, vinäger och ev litet mer salt. Tillsätt morot och äpple och låt allt bli varmt. Rör ned örterna i kålen.
  3. Stek kasslern någon minut på varje sida. Servera med vitkålen och garnera med litet färska örter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ragonline 11 oktober 2010

    Jag gjorde endast den syrliga vitkålen (en liten snabbare version) och hade den till blodpudding för att piffa upp den lite. Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.