Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad och god vitkålssallad

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig, god och hållbar sallad! Skönt att alltid ha en god sallad färdig i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

Finstrimla vitkål, morötter och purjo och hacka paprikan i mindre bitar och lägg i en stor bunke med lock och rör om. Koka upp olja, vinäger och råsocker så att sockret löser sig. Häll sedan den varma lagen över salladen och låt dra. Förvaras kallt i kyl och då håller salladen en dryg vecka.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Heisjo 11 juni 2008

    God och krispig sallad. Jag hade inte i purjolök, men tror att det hade varit pricken över i:et. Ska hacka ner lite till nästa gång.

  • Lilloo 2 oktober 2008

    Toppengott, jag uteslöt dock paprikan då alla inte gillar det. Kommer verkligen att göra den igen. Verkligen jättegott.

  • Andersjons 5 december 2008

    Perfekt till julbordet då min vegan-dotter kommer och hälsar på!

  • Pirkko 28 januari 2009

    Jag gjorde precis efter receptet och resultat vad jättegott!! Tack för receptet! En femma från mig!

  • gottgris 11 februari 2009

    Jättegod sallad. Hade i röd lök i stället för purjolök.

  • flabban 22 februari 2009

    Verkligen en toppensallad. Bra att man kan ha en färdig sallad i kylen utan att den blir sunkig och dålig. Bytte ut vitkålen mot salladskål, funkade hur bra som helst. Tack för ett bra recept. Betyg: 6 av 5 möjliga.

  • farmoringer 9 mars 2009

    Det blev en godsallad. Hade ingen paprika hemma så det fattades. Så använde jag rödvinsvinäger för jag hade ingen vit hemma. Hade inget råsocker heller utan tog lite brun farin och lite vanligt socker. Minskade på vinägern lite gjorde jag också. Sen som slutkläm tog jag lite svartpeppar och oregano på...

  • barnbarn 10 mars 2009

    Tack för ett gott recept.Kommer att laga det fler gånger.

  • grullan 28 mars 2009

    Supergod var denna vitkålssallad blir att göra den flera gånger.

  • anmawa 18 augusti 2009

    Verkligen gott. Håller kanske en vecka men det hinner vi inte testa för den är nästan slut.

  • Annlis 4 juli 2011

    Har det här receptet och det är bara så gott, alla i familjen gillar det. Så jag skriver helt klart en 5 i betyg. :)

  • majamia 7 september 2012

    Jätteroligt att så många uppskattar denna sallad. Det är en klar favorit hemma hos oss med! Tack för alla kommentarer och betyg <3

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.