Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitkålssallad med rostade frön

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Rostade svartpepparkorn, senapsfrön och kummin samt lätt förvälld vitkål ger en underbar smak och konsistens till denna sallad. Min favorit bland vitkålssallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen fint, gärna med osthyvel Blir ca 500 g. Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten. Låt den rinna av så länge du gör resten klart.
  2. Rosta kryddorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och dofta i pannan. Stöt kryddorna i en mortel och rör ihop med resten av ingredienserna så det blir en jämn blandning. Blanda ihop allt med vitkålen, de grovt rivna morötterna och den hackade och sköljda purjolöken Lägg upp salladen och garnera med lite färggranna småhackade grönsaker. Salladen blir ännu godare om den får dra nån timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.