- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Rostade svartpepparkorn, senapsfrön och kummin samt lätt förvälld vitkål ger en underbar smak och konsistens till denna sallad. Min favorit bland vitkålssallader.
Instruktioner
- Strimla vitkålen fint, gärna med osthyvel Blir ca 500 g. Förväll kålen några minuter och häll över den i en sil och spola med kallt vatten. Låt den rinna av så länge du gör resten klart.
- Rosta kryddorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och dofta i pannan. Stöt kryddorna i en mortel och rör ihop med resten av ingredienserna så det blir en jämn blandning.
Blanda ihop allt med vitkålen, de grovt rivna morötterna och den hackade och sköljda purjolöken
Lägg upp salladen och garnera med lite färggranna småhackade grönsaker. Salladen blir ännu godare om den får dra nån timme.
Publicerat den
1 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar