Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitkålsgott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Billig och god vardagsmat för oss som gillar kål. En väninnas mamma kom på rätten när hon bara hade vitkål, färs och lök hemma och "Voila" en ny favorit var funnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen och koka den i 5 minuter tillsammans med lagerbladen.
  2. Fräs löken blank och tillsätt färs. Stek den smulig och krydda den med salt och vitpeppar.Tillsätt till vattnet och sirapen.
  3. Slå av kålvattnet, lyft bort lagerbladen och blanda kål och färs. (Om du tycker det är för mycket vitkål så tillsätt inte allt.) Salta och peppra och smaka av väl.
  4. Servera med kokt potatis och lingon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.